Ianukovici, din Rusia: Am plecat din Ucraina din cauza amenințărilor – UPDATE

 

Viktor Ianukovici

Viktor Ianukovici, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don (sudul Rusiei), că nu a fost “răsturnat” de la putere, ci a fost obligat să părăsească Ucraina din cauza amenințărilor la adresa vieții sale, relatează AFP. Este prima apariție în public a președintelui demis, după cinci zile.

De asemenea, președintele subliniază: „Nu am fugit, doar m-am mutat la Harkov”, punctând că va „reveni în Ucraina doar atunci când vor fi condiții sigure pentru mine și familia mea”.

Ianukovici asigură că „va continua să lupte pentru viitorul Ucrainei”, care, susține acesta „este o țară puternică” și că forțe profasciste au pus mâna pe putere în țara sa.

„Ceea ce se întâmplă acum este anarhie, lipsă autoritate și teroare. Deciziile în parlament au fost luate sub constrângere”, a precizat Ianukovici, potrivit BBC, adăugând „Nu am cuvinte să descriu această nouă autoritate”.

În cadrul aceleași conferințe, președintele Ucrainei mai susține că „trebuie pus în aplicare ce s-a semnat cu opoziția.”

Viktor Ianukovici a fost demis sâmbătă după ce manifestațiile susținute de protestatari s-au încheiat „în sânge”, potrivit BBC. De atunci, tensiunile s-au intensificat și în Crimeea.


C.A.

NICIUN COMENTARIU