3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 6:15
No menu items!

Ianis Hagi şi Tudor Băluţă se alătură proiectului umanitar Common Goal

spot_img

Ianis Hagi şi Tudor Băluţă au devenit primii fotbaliști români care se alătura proiectului „Common Goal”, iniţiat de spaniolul Juan Mata în 2017. Aceștia vor dona 1% din salariul lor lunar, către diferite cauze umanitare. Cei doi speră să convingă și alți „tricolori” să accepte această provocare.

Pe contul de instagram al proiectului „Common Goal”, a fost făcut anunțul oficial că Ianis Hagi și Tudor Băluță se alătură proiectului.

„Totul a început după ce agentul meu mi-a spus de acest proiect. Mi s-a părut foarte interesant, i-am urmărit pe Instagram și am început să comunicăm din momentul respectiv. 

Din discuțiile pe care le-am avut mi s-a părut interesant ce fac și am decis să iau parte. 

Mai apoi am vorbit și cu Ianis, apoi a vorbit și el cu alți oameni din Common Goal și așa a decis că vrea și el să ia parte. Foodn și colegi și prieteni foarte buni, am decis să facem asta împreună”, a spus Tudor Băluță, pentru Gazeta Sporturilor.

„Imediat cum mi-au spus Tudor și impresarul nostru despre ce este vorba și care este scopul acestui proiect, am fost extrem de interesat. 

Tudor era deja gata să-și doneze 1% din salariul lui, dar i-am spus să mai aștepte puțin și să facem asta amândoi pentru că ne cunoaștem de atâta timp și suntem și prieteni în afara fotbalului. 

Imapctul e mult mai mare împreună, iar obiectivul e să deschidem cât mai multe porți și la noi, către astfel de gesturi”, a declarat Ianis Hagi.

Peste 200 de persoane din lumea fotbalului susţin acest proiect, cu donaţii lunare, printre care Dybala, Klopp, Chiellini, Werner, Gnabry, Cantona sau Aleksader Ceferin – preşedintele UEFA.

Ianis Hagi este legitimat la Glasgow Rangers, iar Tudor Băluță la Brighton.