Ialomița: Au încercat să fure moaștele Sfântului Luca

Mai multe persoane au încercat joi, de Sărbătoarea Sfintei Maria, să fure moaştele Sfântului Luca aduse la biserica din cartierul Bora din Slobozia (județul Ialomița) cu ocazia sărbătoririi unui secol şi jumătate de la atestarea documentară a lăcaşului de cult. Polițiștii îi caută acum pe suspecți.

Reprezentanţii Poliţiei Ialomiţa au anunțat că mai multe persoane au forţat uşa din termopan de la intrarea în holul lăcaşului de cult, dar nu au putut pătrunde în biserică, ajungând doar în casa parohială.

“S-a întocmit dosar penal pentru tentativă la furt calificat şi există un cerc de suspecţi. Pagubele sunt minore, la uşa de termopan forţată. Suspecţii nu au putut trece de uşile de lemn ale lăcaşului de cult, iar din casa parohială nu au furat nimic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ialomiţa, inspector Andreea Danilă.

La rândul său, preotul paraoh al bisericii a spus că autorii spargerii ar putea fi copii. “Autorii spargerii ar putea fi copii atraşi de bani şi câştiguri. Sfântul Ierarh Luca a păzit biserica de intenţia păgână a hoţilor”, a afirmat preotul paroh al bisericii, Nicolae Gangă, citat de Mediafax.

Moaştele Sfântului Luca au fost aduse miercuri la biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Bora al municipiului Slobozia pentru sărbătoarea de joi când se împlinesc 150 de ani de la atestarea documentara a lăcaşului de cult.

Lucian Mera

NICIUN COMENTARIU