1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 9:43
No menu items!

Iadul în imagini pentru o familie de fermieri din județul Constanța

spot_img

30 de tone de mere își caută urgent cumpărători, după ce o puternică furtună însoțită de grindină a făcut ravagii în livada unei familii din comuna constănțeană Sergent Scărișoreanu. Oamenii au pus pe Facebook imaginile ravagiilor. Un an de muncă, irosită chiar în pragul culesului. Aproape toți arborii au avut de suferit din cauza bucăților mari de gheață. Oamenii s-au decis repede să mai salveze ce se poate după răzbunarea naturii.


Mai multe zone ale județului Constanța au fost sever afectat de grindina de luni. În localitatea Palazu Mare, trei adulți și doi copii, au fost blocați în casă din cauza apelor înghețate, iar trei mașini au fost luate pe sus de viitură.

În unele zone, stratul de grindină a atins 1 metru grosime,și a fost nevoie de intervenția  pompierilor, care au creat un culoar pentru scurgerea apei acumulate. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod galben care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.