3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:35
No menu items!

Ia-ți o mașină la abonament. Program-pilot în România

spot_img

O nouă metodă de finanțare apare pe piața auto din România, inspirată din ofertele comrciale ale unor companii de telecomunicații.

Pentru că tot mai mulţi clienţi de pe piața auto încep să privească mașinile ca pe o soluție de mobilitate, mai degrabă decât o formă de proprietate, unul dintre jucătorii importanți în domeniul auto pune la dispoziție oferta de finanţare de tip „abonamente”, similară celor din sectorul telefoniei mobile, scrie Ziarul Financiar.

Porsche România oferă în cadrul unui pro­gram-pilot de 100 de auto­mobile un serviciu prin care un client poate con­duce acel automobil timp de un an, iar după un an poate înlocui maşina astfel încât să aibă un automobil nou tot timpul. „„Aici este trecerea de la a deţine un automobil la a privi maşina ca soluţie de mobilitate. Serviciul este disponibil pentru clienţi indi­viduali, dar oricine îl poate contracta”, a spus directorul general al Porsche Finance Group în România, David Gedlicka.

În cadrul programului, în prezent sunt disponibile două modele, 50 de automobile Volkswagen Golf şi 50 de auto­mobile Volkswagen Tiguan. Oferta presupune achitarea unui avans după care se plăteşte lunar o rată tip de 12 luni, iar după un an clientul retur­nează maşina, achită un alt avans şi reia ra­tele. Spre exemplu, pentru un Golf tre­buie să se achite o rată lunară de 270 de euro plus TVA, iar pentru un Tiguan 440 de euro plus TVA, iar toate cheltuielile sunt incluse.

„Condu o maşină nouă în fiecare an este proiectul şi urmează să fie lansat în perioada imediat următoare. Acest tip de proiect nu mai există în oferta Porsche Holding din nicio altă ţară, îl lansăm pentru prima dată în România şi suntem foarte curioşi cum va fi primit. Programul a fost gândit alături de colegii de la Porsche România şi începem cu automobile din gama Volkswagen”, explică David Gedlicka.

Serviciul este similar cu cel oferit mai nou de companiile de telecomunicații, care permit schimbarea anuală a telefoanelor în cadrul unui abonament special. 

Olimpia Diaconiuc