25 C
București
luni, 15 august 2022 - 13:31
No menu items!

Iași: Utilajele de deszăpezire vor fi monitorizate prin sistem GPS, accesibil pe pagina web a CJ

spot_img

utilaje deszapezire

Utilajele care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor din județul Iași au montate, începând de luni, în premieră națională, sisteme GPS, acestea fiind accesibile pe Internet, pe pagina web a Consiliului Județean (CJ) Iași.

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a declarat luni că toate persoanele interesate au la dispoziție un link pe internet unde vor putea vedea ce se întâmplă în privința operațiunilor de deszăpezire. Prin accesarea paginii de internet a CJ, ieșenii pot vedea în timp real ce utilaje operează pe anumite tronsoane.

De asemenea, acest link va fi folosit și de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor putea vedea imediat, atunci când este o situație de urgență, ce utilaje sunt mai aproape de acel loc, optimizând astfel foarte mult timpii de răspuns.

„Suntem singurul județ din țară care face public sistemul GPS al utilajelor de deszăpezire. Pe de o parte, câștigă toți cetățenii Iașului pentru că au o bază de date rapidă și ușor de chestionat. Pe de altă parte, câștigă Județul Iași, prin Consiliul Județean și Direcția de Drumuri, pentru că această bază de date ne spune cu exactitate când a intervenit utilajul, pe ce traseu și cu ce timpi, astfel încât toate acele raportări care se făceau din pix nu vor mai exista. Nimeni nu mai poate face niciun fel de perturbare. Cât se muncește, atât se plătește. Toate resursele de intervenție sunt transparente”, a spus președintele CJ Iași.

Lucian Mera