18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:40

Iaşi: Adolescentă ajunsă în comă la spital după ce a fost operată la Vaslui

spot_img

Iaşi: Adolescentă ajunsă în comă la spital după ce a fost operată la Vaslui
foto: rtv.net

O adolescentă în vârstă de 15 ani din comuna vasluiană Laza a ajuns în stare gravă la un spital din Iaşi, după ce a fost operată de apendicită la Vaslui.

Fata a ajuns la spitalul din Vaslui cu cefalee, greţuri şi dureri abdominale, iar medicii au decis s-o opereze de apendicită.

Părinţii fetei susţin că fata a revenit în spital după operaţie, cu aceleaşi simptome, dar cu o stare generală mult mai rea şi a fost purtată în mai multe secţii ale spitalului timp de patru zile, fără ca medicii să-i pună un diagnostic.

Ea a intrat în comă şi a fost trimisă la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui spun că la nivelul unităţii sanitare s-a format o comisie care a decis transferarea pacientei la Iaşi.

“S-a format o comisie din mai mulţi medici de diferite specialităţi. I s-a făcut un computer tomograf, constatându-se prezenţa unui edem cerebral difuz. A fost trimisă la Secţia de Boli Infecţioase cu suspiciune de meningită, afecţiune care nu s-a confirmat. S-a decis transferul fetei la Iaşi”, a declarat medicul Lelia Croitoru, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

A.V.