29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:39
No menu items!

Hunor: USL nu a respectat înțelegerea cu UDMR

spot_img

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, miercuri, că, în luna septembrie, a semnat o înţelegere cu Uniunea Social Liberală, reprezentată de liderul PNL, Crin Antonescu, şi de liderul PSD, Victor Ponta, pentru formarea unei majorităţi guvernamentale după alegeri, înţelegere care nu a mai fost ulterior respectată.
„Acordul cu USL a fost semnat în septembrie. A fost semnat de domnul Ponta, domnul Antonescu şi de către mine. Este un acord absolut corect şi foarte scurt. Conţine trei lucruri importante. Primul lucru se referă la perioada de după alegeri, că dacă USL va obţine sub 50% atunci va forma majoritate cu noi. Era un lucru absolut normal, noi am asumat acest lucru. A doua chestiune era că dacă ei obţin peste 50% din mandatele parlamentare – fără să fie trecut acolo 60%, 70% – atunci ne invită să formăm împreună o coaliţie de guvernare. A treia chestiune era că vom discuta acest lucru după alegeri, în funcţie de mandatele obţinute de fiecare formaţiune politică”, a spus Kelemen Hunor.
„Aşa funcţionează politică. Asta este logica şi natura vieţii politice – să existe înţelegeri, să existe discuţii. Deci, nu este nimic ieşit din comun. Noi, de fiecare dată, am respectat ceea ce am semnat. Pentru fiecare ciclu, pentru fiecare perioadă de patru ani de zile, existau înţelegeri. UDMR, şi atunci când nu i-a convenit şi a avut, eventual, de pierdut puncte electorale, şi atunci când i-a convenit, a respectat ce a semnat. Prima dată se întâmplă, în ultimii 23 de ani când o astfel de înţelegere, absolut corectă şi transparentă, nu este respectată de un lider care şi-a pus semnătură pe o astfel de hârtie”, a susţinut Hunor. A.T.