19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 8:27
No menu items!

Hunedoara: Un pod peste râul Strei s-a prăbușit

spot_img

pod

Podul peste râul Strei, din localitatea Bretea Română, în apropiere de orașul Hațeg, s-a rupt în trei bucăți, în cursul nopții de marți spre miercuri, după ce un pilon de susținere central a cedat, circulația în zonă fiind blocată pentru mașini și pietoni.

Două mașini au fost surprinse pe pod la momentul incidentului, dar ocupanții acestora au scăpat doar cu o sperietură, ei reușind să se salveze din zona periculoasă până la sosirea echipajelor de intervenție.

„Echipajele de la Detașamentul Hunedoara au constatat că pilonul central al podului rutier s-a prăbușit, provocând ruperea în trei segmente a podului. S-a acționat cu un troliu pentru evacuarea celor două autoturisme ce rămăseseră pe pod”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Potrivit primarului comunei Bretea Română, Ioan Jurj, pilonul care a cedat nu prezenta fisuri vizibile, care ar fi putut prevedea apariția incidentului.

„Pilonul a cedat, iar podul s-a lăsat de la capătul dinspre Bretea Română. Este nevoie de o expertiză tehnică, care să se decidă ce se va întâmpla cu podul. Din primele observații, cred că podul trebuie reconstruit, de la început. Acum nu se mai poate trece pe acest pod”, a afirmat primarul Ioan Jurj.

Podul a fost construit în anii ’70, fiind pe un drum comunal care face legătura între localitățile Bretea Română și Bretea Streiului, fiind intens circulat de localnici.

În urma incidentului, accesul pe pod a fost blocat și semnalizat cu indicatoare.

Locuitorii din satul Bretea Română pot traversa peste râul Strei pe podurile de la Covragi și Călan, aflate la circa cinci kilometri, în amonte, respectiv, în aval.

A.V.