22 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 13:23

VIDEO Zeci de pasageri, evacuați de urgență din avion pe aeroportul Satu Mare după ce la bord s-a simțit miros de kerosen. Cursa a fost anulată

spot_img

Pasagerii unei curse WizzAir de la Satu Mare la Londra au fost evacuaţi de urgenţă de la bordul aeronavei, chiar înainte de decolare, după ce la bord s-a simţit miros de combustibil. Pasagerii au povestit că îmbarcarea s-a făcut cu mare întârziere, cu 55 de minute mai târziu față de ora la care era stabilită decolarea. Aproape imediat au fost evacuați. Incidentul a avut loc sâmbătă seara. 

Unul dintre pasagerii care care au fost evacuaţi din cursa aeriană Satu Mare – Luton (Londra) a povestit pentru presasm.ro. că avionul trebuia să decoleze de pe Aeroportul Internaţional Satu Mare sâmbătă, la ora 18.05, iar pasagerii au fost urcaţi în aeronavă abia la ora 18.55.

„La ora 18:55 eram în avion şi au pornit motoarele. Ulterior, s-a simţit ceva miros de combustibil în incintă, persoanele din faţă l-au simţit mai bine decât noi. Din câte am aflat, au pornit ceva senzori, iar o stewardesă ne-a spus să ieşim de urgenţă şi să lăsăm bagajele în avion. Asta a fost pe la 19.10“, a spus sătmăreanul, potrivit presasm.ro.

„A fost şi un domn în scaunul cu rotile. Se pare că avea ceva probleme mai grave. A avut priority boarding. L-a îmbarcat primul, iar când au spus să eliberăm aeronava, pe el l-au scos ultimul. Iar scaunul i-a rămas în avion“, a declarat martorul.

Foto:presasm.ro

Din informaţiile transmise de presa locală, la Satu Mare a ajuns sâmbătă o echipă tehnică a celor de la WizzAir de la Debrecen, din Ungaria, care a remediat problemele apărute, iar zborul a fost reprogramat pentru luni la ora 16.30.