15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 7:47

La briefingul de presă de la Guvern, premierul Florin Cîțu a ocolit toate întrebările legate de demisie

Premierul Florin Cîțu a susținut, joi, o conferință de presă, imediat după prima ședința de Guvern din criza declanșată în coaliție de demiterea lui Vlad Voiculescu. A refuzat sistematic să răspundă sau a evitat răspunsurile la întrebările jurnaliștilor legate de o eventuală demisie a sa, cerută de USR-PLUS, spunând de câteva ori: ”guvernarea continuă”.

El a lăsat să se înțeleagă că partenerii din USR PLUS ar fi renunțat la supărarea generată de revocarea lui Vlad Voiculescu prin prezența lor la ședința de Guvern.

”În ședința de guvern le-am mulțumit colegilor că au avut tăria să treacă peste decizia de ieri. Au făcut un pas important în deblocarea crizei”.

Mai mult, Florin Cîțu a spus că în ședința de coaliție de la începutul săptămânii, toți au fost de acord cu atribuțiile constituționale ale premierului.

”În ședința de coaliție de luni s-au discutat atribuțiile constituționale ale premierului: acelea de a evalua și de a propune revocarea unui ministru. Nu am făcut decât să-mi exercit atribuțiile. În acea ședință a coaliției toți liderii de partid au acceptat că nu vor pune sub semnul întrebării atribuțiile premierului”.