26 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 20:36
No menu items!

București, 6,22%, incidență la mia de locuitori. Autoritățile discută despre noi măsuri. Va fi sau nu carantină?

spot_img

Potrivit datelor făcute publice de DSP, în această dimineață, Capitala a ajuns la o rata de infectare de 6.22 la mie. Conform prevederilor legale în vigoare, orașele care au o rată de infectare mai mare de 6 la mie sunt obligate să intre în carantină. Autoritățile discută la această oră și au în vedere o schimbare a metodei de calcul a ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19, dar și noi restricții.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marți, că la acest moment sunt în discuție mai multe măsuri de restricție pentru București.

„Se discută mai multe măsuri! Nu pot să vă spun acum care măsuri vor fi propuse”, a declarat, marți, prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei crede că restaurantele contribuie semnificativ la creșterea numărului de cazuri de coronavirus pentru că nu se respectă măsurile sanitare impuse.

„În anumite restaurante nu se respectă deloc anumite măsuri care au fost impuse, respectiv să se funcționeze doar pe terase și să se respecte și definiția terasei și acele petreceri care sunt fără respectarea niciunei norme sanitare sunt evident niște posibile focare de infecție”.

Totruși, prefectul a mai spus că bucureștenii nu ar trebui să se aștepte la o carantinare totală a Capitalei, cel puțin la acest moment, dar în ceea ce privește mall-urile vor interveni noi restricții.

”Aceste reguli deja există. Pe de-o parte este vorba despre măsurile normale pe care toată lumea trebuie să le respecte, pe de altă parte, cei care conduc aceste afaceri, trebuie să își protejeze proprii salariați. Acum există reguli pentru a restricționa numărul persoanelor până la o treime parte din capacitate, în așa fel încât să nu existe aglomerație și să se păstreze distanțarea fizică între clienți. Sunt deja controale în acest sens”, a mai spus prefectul.

Cu privire la carantina de weekend în Capitală, prefectul nu a dat prea multe informații.

„Despre aceste măsuri vom discuta mai târziu, după ce vom avea și raportul de la DSP.