9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 1:16

Hrebenciuc: Geoană știa despre cum este finanțată campania sa electorală

spot_img

Fostul parlamentar a condus campania pentru candidatul PSD

hrebenciuc_geoana

Viorel Hrebenciuc a fost audiat, joi, ca martor, la Curtea de Apel București, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a PSD pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat în fața judecătorilor că Mircea Geoană știa despre plățile privind finanțarea campaniei prezidențiale și, mai mult, „se consulta permanent cu Sorin Ovidiu Vîntu”. De asemenea, Hrebenciuc a recunoscut că discuta cu contributorii „doar dacă era trimis”, afirmând, în sala de judecată, că a avut o discuție cu omul de afaceri Ioan Niculae, „însă nu despre bani”. Viorel Hrebenciuc era, în 2009, directorul de campanie a lui Mircea Geoană

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, fostul președinte al CJ Brăila și președinte al PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patronul Interagro, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Andrei Tudor