17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 22:14
No menu items!

Hotelul de lux în care Dan Diaconescu a cunoscut minorele. Cine i le-ar fi prezentat

spot_img

Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu minore, victimele fiind două surori gemene. Faptele s-ar fi petrecut în anii 2020 și 2021, când fetele aveau 15 ani. Fostul om de televiziune le-ar fi cunoscut pe cele două minore la un spectacol organizat la hotelul Belvedere din stațiunea Olimp, hotel care face parte din Grupul Phoenicia, patronat de Mohammad Murad.

„Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, transmite IPJ Constanța.

Fostul realizator de televiziune a fost ridicat, joi, de polițiști din locuința lui din București, într-un dosar în care se fac acuzații de act sexual cu minore și folosire a prostituției infantile. Două serii de percheziţii au avut loc în casele fostului patron OTV, atât la cea din Mamaia cât şi la cea din Capitală, de unde s-au ridicat mai multe echipamente informatice.

Surse din rândul anchetatorilor spun că în timpul audierilor Diaconescu nu a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două minore. Le-ar fi spus oamenilor legii că le cunoaşte şi că ar fi două tinere de origine ucraineană cu care a schimbat două vorbe, anul trecut în timp ce era într-o vacanţă pe litoral.

Dan Diaconescu le-ar fi cunoscut pe cele două gemene minore la un spectacol organizat la hotelul Belvedere din stațiunea Olimp, hotel care face parte din Grupul Phoenicia, patronat de Mohammad Murad. Milionarul Murad ar fi cel care a mijlocit “împrietenirea”, Diaconescu fiind oaspetele său, scrie gandul.ro.. 

De altfel, Mohammad Murad este cunoscut pentru relația de prietenie pe care o are cu europarlamentarul Rareș Bogdan, de pe vremea când acesta era moderator la Realitatea TV. Fostul realizator de emisiuni și actul politician a realizat nenumărate transmisiuni din hotelul lui Murad de la malul mării.

Cu cât erau plătite fetele pentru sex

Fetele au dezvăluit în fața anchetatorilor întreaga poveste, inclusiv modul în care fostul patron OTV profita de ele, dar în același timp și cum l-au șantajat cu o înregistrare compromițătoare. 

Potrivit sursei citate, fetele ar fi povestit că l-au cunoscut pe Diaconescu la hotel Belvedere din Olimp, la un eveniment monden unde ar fi fost invitate să susțină un recital, în condițiile în care își făcuseră o trupă muzicală. Prezent la eveniment, Dan Diaconescu le-ar fi invitat pe cele două fete să bea ceva împreună, după ce le-ar fi spus că ar fi rămas impresionat de talentul lor. În acest mod, fostul om de televiziune ar fi reușit să înceapă o relație de natură sexuală cu una dintre ele, după care ar fi reușit s-o convingă și pe sora acesteia să se culce cu el.

Fetele au recunoscut că primeau bani, în fapt că se prostituau și că bărbatul le plătea pentru sex cu sume care variau între 300 și 400 de lei.

După mai multe întâlniri care ar fi avut loc la Constanța, Dan Diaconescu a început să le cheme la București. Acestea au povestit că nu-și mai amintesc hotelul la care stăteau, dar era situat undeva la marginea orașului. Fostul patron al OTV le rezerva camere învecinate și intra la ele pe rând, în condițiile în care le-ar fi întrebat dacă sunt de acord cu sexul în trei, dar ele ar fi refuzat.

Gemenele au mai povestit că ar fi fost nemulțumite de vizitele în Capitală, atât din punct de vedere financiar, cât și din cauza modului în care Dan Diaconescu se purta cu ele. Acestea susțin că, după ce își făcea treaba cu ele, omul de afaceri le lua cu autoturismul lui și le lăsa în fața Gării de Nord, să se descurce singure.

La un moment dat, Dan Diaconescu le-ar fi întrebat dacă se întâmplă ca, printre prietenele lor, să fie o fată care ar fi de acord să-și vândă virginitatea. Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că la acel moment ar fi fost sfătuite și de alte persoane din anturajul lor să-i întindă o cursă și să-l șantajeze.

Ca urmare, l-ar fi mințit că au găsit o fată virgină dispusă să se culce cu el contra cost și l-ar fi chemat la o negociere. Cu ajutorul unor băieți, care nu depășiseră cu mult vârsta de 18 ani, gemenele ar fi montat un telefon mobil, pe un dulap, pe care l-ar fi folosit ca să înregistreze dialogul.

Ulterior, ar fi început să-l șantajeze pe Dan Diaconescu și i-ar fi cerut 2.500 de lei, ca să nu facă publică înregistrarea. Fostul om de televiziune și-ar fi trimis la Constanța un om de încredere, care le-ar fi dat fetelor banii, după care le-ar fi atras atenția să vorbească frumos cu „domnul Dan” și să nu mai înjure.

A încercat să se implice și în politică

Omul de afaceri Mohammad Murad a încercat să se implice în politică, susținând candidați și candidând la rândul lui pentru un post în administrația locală. În 2020, Murad a decis să candideze independent la fotoliul de primar al orașului Mangalia, după ce inițial spusese că țintește scaunul de edil al Constanței.

Pe data de 20 august Mohammad Murad a susținut o conferință de presă la Mangalia, în cadrul căreia a explicat motivele candidaturii sale și a făcut referire și la europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, despre care se știa că îi este prieten.

„M-am consultat cu dânsul ca prieten, nu ca om politic. I-am explicat proiectul meu. A fost foarte încântat. Ca opinie politică, probabil că are politica partidului liberal. Suntem prieteni, a fost aici acum câteva zile, am vorbit de toate. L-am rugat să nu se implice public. E normal să separăm lucrurile”, preciza Murad.

Astfel, s-a speculat atunci că Rareș Bogdan l-ar susține pe Mohammad Murad, în detrimental candidatului PNL la Primăria Mangalia.

“Eu sunt prieten cu Mohammad Murad, dar fac parte din Partidul Național Liberal, nu am cum să îl susțin, dar mi-ar fi făcut plăcere să candideze de la PNL. La Mangalia primarul Cristian Radu face parte din partidul liberal, nu am cum să mă duc să îi fac campanie lui Moha, dar este prietenul meu și vorbim ori de câte ori mă sună”, spunea atunci Rareș Bogdan, pentru Focus Press, adăugând: “Ce pot spune este că prietenul meu Mohammad este un om extrem de valoros și a vitalizat litoralul atât în zona de nord, Phoenicia, asemenea celor din Turcia sau Dubai, iar acum a realizat, din punctul meu de vedere, un fenomen în sudul litoralului. Iar ce face Moha, revitalizează acea zonă care este mult mai frumoasă decât nordul care este supraaglomerat. Toată salba aceea de stațiuni – în sud este nevoie de investitori. Dar, repet, eu fac parte din PNL și mi-ar fi plăcut să facă parte din acest partid”.

În cursul lunii noiembrie a anului trecut, Murad ar fi plecat însă din România, motivul oficial fiind acela că și-a deschis un restaurant în Liban, la Beirut. Surse apropiate confirmă că acesta este plecat ca urmare a unor informații că este vizat de o serie de anchete penale complexe, unde știe că este în culpă, mai arată sursa citată.

                                                                                                                 Adina Silav