12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:24

Hotelierii cer Guvernului zile libere pe 27 decembrie și 3 ianuarie

spot_img

Hotelierii cer Guvernului să acorde, pe 27 decembrie și 3 ianuarie, zile libere bugetarilor, care și-au rezervat vacanțe, dar nu le-au achitat deoarece nu știu dacă vor fi liberi de la serviciu.

Conform profit.ro, Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, la care este arondat acum și domeniul turismului, să propună în Guvern acordarea de zile libere, care ulterior să fie recuperate, pe 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, zile de vineri. Reprezentanții FPTR spun că zeci de mii de români și-au rezervat vacanțe care includ și aceste zile, însă neștiind încă dacă vor fi libere, nu și-au plătit sejururile.

“Noi cerem clarificarea situației acestor zile libere, pentru că l-am văzut pe premier la TV declarând că încă n-a luat nicio hotărâre referitor la ele. Toată lumea așteaptă să fie libere și, din cauza faptului că nu știu dacă o să se întâmple sau nu asta, oamenii au făcut rezervări la hoteluri, dar nu le-au plătit, deși mai sunt puține zile până la Crăciun și Revelion”, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.