13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:28

Hotel de lux lovit de avalanșă în centrul Italiei. O româncă și copiii ei, dați dispăruți / VIDEO

spot_img

O româncă și cei doi copii ai ei sunt dați dispăruți, după avalanșa care a distrus un hotel din regiunea Abruzzo, scrie presa italiană. Soţul româncei, cetăţean italian, a declarat că echipele de salvare au ajuns la el şi l-au scos din zăpadă, dar nu are nicio veste despre soarta soţiei şi a copiilor.

Potrivit BBC, mai multe persoane au murit în avalanşa produsă în zona unui hotel din regiunea Abruzzo, despre care se crede că ar fi fost cauzată de cutremurele de miercuri, după cum a anunțat un oficial din cadrul serviciilor de salvare italiene.

În noaptea de miercuri spre joi echipajele de salvare au încercat să ajungă la hotelul aflat în apropierea muntelui Gran Sasso din regiunea Abruzzo.

Antonio Crocetta, liderul unui grup de poliţie alpină implicat în acţiunile de căutare şi salvare, a declarat că “sunt mai multe persoane decedate”.

Hotelul Rigopiano se află în zona oraşului Farindola din Pescara şi a fost afectat de o avanlaşă care, cel mai probabil, a fost cauzată de cele patru seisme produse miercuri dimineaţa în centrul Italiei.

Seismele – de 5,1, 5,5, 5,3 şi 5,1 grade pe scara Richter – au avut loc miercuri, în decurs de trei ore, la adâncimi de circa 10 kilometri, în zonele L’Aquila (regiunea Abruzzo) şi Rieti (regiunea Lazio), generând panică în centrul Italiei, inclusiv în Roma, unde circulaţia metroului a fost suspendată câteva ore şi multe clădiri au fost evacuate.

R.D.