29.6 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 21:20

Hotărâre CNSU: Fără colinde de Crăciun. Pârtiile și piețele rămân deschise

spot_img

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit joi seara pentru a decide prelungirea stării de alertă, precum și măsurile restrictive care vor fi impuse populației pentru următoarele 30 de zile. Raed Arafat le-a cerut românilor să evite mersul la colindat și petrecerile de Revelion, dar a precizat că operatorii de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi vor avea noi reguli ce vor fi stabilite prin ordin comun cu Ministerul Economiei.

Principalele declarații:

  • „Toate măsurile care au fost și până în prezent rămân în vigoare, mai puțin decizia care viza închiderea piețelor. S-a stabilit deja că piețele vor rămâne deschise.
  • Gândiți-vă că situația nu este încă sub control și nu suntem într-o scădere consistentă a ratei de infecție. În București, numai în ultimele două zile am avut un număr de 1700 de cazuri, asta înseamnă o presiune enormă pe sistemul sanitar. Se impune ca fiecare dintre noi să respecte măsurile recomandate, portul măștii peste tot în spații deschise, distanțarea fizică, măsurile de igienă (…) De sărbători vă rog să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră, la familia dumneavoastră!Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți de sărbători”, a spus Arafat.

Hotarare CNSU 10 decembrie 2020