-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 3:38
No menu items!

Horia Georgescu a primit mandat de arestare

spot_img

Fostul președinte al ANI, Horia Georgescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații ÎCCJ

horia-georgescu-dna 2

Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Alături de Georgescu, instanța a judecat și propunerile de măsuri preventive pentru alți trei foști membri ai Comisiei de Despăgubiri ANRP, precum și pentru patru experți evaluatori. Au primit, de asemenea, mandate de arestare Ingrid Popa Mocanu, Mihnea Remus Iuoraș și Constantin Cătălin Canangiu, dar și doi experți – Alexandru Hanu și Gheorghe Vișoiu. Ceilalți doi experți, Neculai Nistor și Dorin Drulă vor fi cercetați în arest la domiciliu.

 Decizia poate fi contestată la ÎCCJ, dare este executorie, așa că cei care au primit mandat de arestare au fost încarcerați.

În același dosar sunt cercetați deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu şi fostul vicepreşedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu. De asemenea, sub control judiciar este cercetată și fosta președintă a ANRP, Ingrid Zaarour.

DNA spune că în perioada 2008 – 2009, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din care făceau parte inculpații, a aprobat rapoartele de evaluare întocmite de experţii evaluatori, corespunzătoare unui număr de trei dosare, imobilele pentru care se solicitau despăgubiri fiind supraevaluate. Procurorii precizează că valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat la suma de 129.709.168 de euro (467.448.907 lei ).

M. Nedelcu