22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 10:29
No menu items!

Horia Georgescu și-a dat demisia de la ANI

spot_img

După ce a fost reținut de procurorii DNA, Horia Georgescu a transmis, prin avocat, demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate

horia_georgescu_ani_74947700

Horia Georgescu este acuzat de abuz în serviciu, în dosarul privind retrocedarea unor imobile supraevaluate, de către Comisia din ANRP din care a făcut parte.

Avocatul lui Georgescu, Cristian Ene a declarat că marți va depune la Senat demisia lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. Apărătorul a precizat că Horia Georgescu i-a semnat demisia luni seară, după încarcerarea în arestul central.

Horia Georgescu a fost reţinut luni, de DNA pentru trei fapte de abuz în serviciu, pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Horia Georgescu va fi prezentat magistraților de la instanţa supremă, care vor decide dacă vor emite sau nu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acelaşi dosar a fost reţinută, luni, şi fosta consilieră din MAI, Ingrid Mocanu Popa, acuzată că a participat, alături de alţi membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despăgubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro. De asemenea, fostul preşedinte al ANRP, Ingrid Zaarour a fost pusă sub control judiciar, după ce a fost audiată la DNA.

Şi deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu, vicepreşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a fost audiat luni la DNA.

M. Nedelcu