11.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 9:43
No menu items!

Horia Constantinescu, despre Ferma Dacilor: „Nu mă consider vinovat. Am fost și la Notre Dame și aș vrea să cred că nu a ars din cauza mea”

spot_img

Şeful de la Protecţia Consumatorilor spune din nou că nu are de ce să se simtă vinovat în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. „Am fost acolo doar ca să promovez jumări”, a declarat Horia Constantinescu.

”Nu mă consider vinovat cu absolut nimic. Cred că eventual ar putea fi luat în calcul… Nu știu… Am fost și la Notre Dame, de exemplu, și aș vrea să cred că nu a ars din cauză că am vizitat această catedrală.

Nu știu dacă neapărat eu sunt în măsură ca negând activitatea mea din ultimii șapte ani de zile fără pată să mă apuc, pentru că la un moment dat am promovat un produs românesc, nu structura de cazare, ci niște jumări, să mă apuc și să îmi fac o asemenea autocritică”, a declarat Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Pensiunea Ferma Dacilor era promovată pe rețelele sociale, chiar de șeful ANPC. Deși unitatea nu avea autorizație de la pompieri, Horia Constantinescu a scris pe pagina sa de Facebook, în urmă cu două luni, că știa de acest proiect din 2007 și că nicăieri nu a găsit o mâncare mai bună.

Pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova a ars din temelii, pe data de 26 decembrie 2023. În urma incendiului, opt persoane și-au pierdut viața.

                                                                                                         Adina Bucur Silav