Horea Uioreanu, trimis în judecată după ce s-a folosit de o angajată a SRI

Fostul șef al CJ Cluj i-a promis subofițerului SRI că îl angajează în SIE

Bene_Uioreanu_SZ

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, arestat în altă cauză, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind scurgerea de informații din interiorul SRI.

Alături de Uioreanu, vor fi judecați Anca Elena Albu, subofițer în cadrul Direcției Județene de Informații Cluj, fostul subprefect al județului, Mihnea-Remus Iuoraș, și mama Ancăi Albu, Silvia Bălaj.

Procurorii militari ai DNA susțin că Uioreanu a determinat-o, în perioada 2013-2014,  pe Anca-Elena Albu să-i permită accesul la informații ce nu erau destinate publicității, informații de care subofițerul urma să ia cunoștință sau a luat cunoștință în virtutea exercitării atribuțiilor de serviciu. Scopul urmărit de Uioreanu era să valorifice aceste date în interes personal și să contracareze eventualele acțiuni ale organelor judiciare împotriva sa. Solicitarea acestor informații nedestinate publicității a fost făcută de președintele CJ Cluj pe fondul demersurilor subofițerului de a se transfera în cadrul Serviciului de Informații Externe cu ajutorul lui Uioreanu.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU