30 C
București
marți, 16 august 2022 - 21:49
No menu items!

Horea Uiorean, șeful suspendat al CJ Cluj, mai stă în arest

spot_img

Tribunalul Cluj a prelungit, miercuri, cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi pe cele ale oamenilor de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Bene_Uioreanu_SZ

Tribunalul Cluj a respins solicitarea celor trei inculpaţi, de înlocuirea a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. toți cei trei inculpați au declarat recurs. Avocații acestora au declarat că măsura arestului prevetiv nu se mai impune, din moment ce, în același dosar, sunt alți doi co-inculpați cercetați în stare de libertate.

Conform mediafax, la sosirea în sala de şedinţă, în jurul orei 11.30, Horea Uioreanu a declarat că speră să fie eliberat. Judecătorul a deliberat mai bine de o oră, când a decis prelungirea măsurii arestului preventiv pentru cei trei inculpaţi.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Cluj în 29 mai.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată, luni, de către procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogăcean, Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucureşti, şi de consilierul judeţean Ioan Petran.

În perioada aprilie 2013-mai 2014, Uioreanu i-a cerut lui Pogăcean să-i dea mită 693.224 lei, reprezentând 15% din sumele alocate bugetar de CJ Cluj pentru contractele aflate în derulare de către firma Sinai Comimpex SRL, suma fiind pretinsă tocmai pentru ca, în calitatea sa de şef al CJ Cluj, să aloce sumele vizate de omul de afaceri. În contextul alocării unor resurse bugetare de la bugetul Consiliului Judeţean Cluj, pentru plata unor contracte finanţate de instituţia judeţeană, respectiv pentru încheierea de noi contracte sau acte adiţionale la acestea, pentru organizarea de licitaţii trucate, scopul urmărit fiind de a obţine foloase materiale necuvenite.

comunicat DNA

În fața instanței, Uioreanu a recunoscut o parte din suma primită de la omul de afaceri, dar a spus că era destinată partidului. Un fost consilier al său le-a spus procurorilor că Uioreanu îl punea să verifice cu o lampă cu ultraviolete banii primiți, pentru a verifica dacă sunt marcați.

M.N.