2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:06
No menu items!

Horațiu Moldovan (MS): Nu este foarte grav dacă depășim 700 de cazuri zilnic. Îngrijorător este altceva

spot_img

Oficialii Ministerului Sănătății se pregătesc pentru cel mai negru scenariu privind numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Secretarul de stat Horațiu Moldovan declară că nu este atât de grav dacă depășim 700 de infectări într-o zi, potrivit Realitatea PLUS.

„Luăm în calcul toate scenariile. Sperăm să nu se întâmple. Încă nu este foarte grav dacă depășim 700 de cazuri, dar avem tot timpul în vedere scăderea acestui număr și controlul lor cu mijloacele pe care le avem astăzi la dispoziție”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății. 

După părerea sa, numărul de infectări ar trebui să fie „mult mai mare, și nu atât numărul în valoare absolută este ingrijorător, cât eventual o pantă de creștere deosebită, de tip exponențial”.

În ultima lună, numărul cazurilor zilnice confirmate cu noul coronavirus este într-o creștere continuă. Săptămâna trecută, pe 9 iulie a fost raportat primul maxim de cazuri noi de infectare – 614, pentru ca sâmbătă, 11 iulie, să fie anunțat cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice de la începutul epidemiei în România – 698. Cel mai mic număr de cazuri zilnice de infectare a fost înregistrat pe 2 iunie – 119, după primele două valuri de relaxare, după ridicarea stării de urgență. Marți, 14 iulie, au fost raportate 637 de cazuri noi, alte 30 de decese, numărul total al îmbolnăvirilor COVID-19 ajungând la 33.585.