10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 8:25

Holograma piramidei misterioase din Ceahlău / VIDEO

spot_img

Zeci de pelerini au urcat joi pe muntele Ceahlău pentru a asista la apariția unui fenomen unic, care se produce doar în această perioadă a anului

ceahlau

Zeci de pelerini au început să urce, joi dimineață, pe muntele Ceahlău, pentru a participa la hramul Schitului ”Schimbarea la Față a Domnului”, situat pe platoul din spatele cabanei Dochia, la peste 1.850 de metri altitudine. Pelerinii vin pentru a asista atât la slujba religioasă, dar și la apariția unui fenomen extrem de interesant, potrivit AGERPRES.

În fiecare an, doar la începutul lunii august, vârfurile muntelui Ceahlău formează niște umbre, cu ajutorul norilor, care creează o hologramă tridimensională a unei piramide. Unii cercetători ai fenomenului susțin că piramidele au unghiurile laturilor exact ca ale piramidei lui Keops.

Muntele Ceahlău este considerat ca fiind un munte sfânt al românilor și al doilea munte sfânt al ortodoxiei, după Athos.

Schitul “Schimbarea la Față a Domnului” a fost ridicat între anii 1992 — 1993 din inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, la acea vreme Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Schitul se află la circa 1.850 metri altitudine pe culmea care leagă Vârful Toaca de Vârful Ocolașu Mare. Biserica este în întregime din lemn și a fost înzestrată cu mobilier deosebit, sculptat de Alexandru Huțanu, iar catapeteasma este pictată de călugării de la Mănăstirea Sihăstria.

Creștinii ortodocși și catolici prăznuiesc, joi, Schimbarea la Față a Mântuitorului pe Muntele Tabor, una dintre cele mai mari sărbători creștine, când apostolii se conving că învățătorul lor este nu numai un prooroc al lui Dumnezeu, ci și Dumnezeu adevărat.

R.D.