32.3 C
București
miercuri, 28 iulie 2021 - 13:51

Hollywoodul lansează un apel pentru apărarea libertăţii de exprimare, după atacul de la “Charlie Hebdo”

spot_img

Numeroase vedete au denunţat atentatul “demn de dispreţ” comis asupra cotidianului satiric “Charlie Hebdo”

paris charlie

Numeroase vedete de la Hollywood au denunţat atentatul “demn de dispreţ” comis asupra cotidianului satiric “Charlie Hebdo” şi au lansat un apel la adresa comunităţii internaţionale, cerându-i să apere cu orice preţ libertatea de exprimare.

Sindicatul actorilor americani (SAG-AFTRA) a prezentat condoleanţe familiilor victimelor din atentatul comis miercuri la Paris.

“Jurnaliştii ştiu că munca lor implică riscuri, dar aceste crime ruşinoase au fost deosebit de şocante prin prisma faptului că acei jurnalişti nu lucrau în zone de război, ci în birourile lor, în mijlocul unei naţiuni democrate”, se afirmă în comunicatul emis de SAG-AFTRA.

“Dreptul la libertatea de exprimare nu este înscris doar în Constituţia americană, noi considerăm că el este un drept universal al omului”, a adăugat sindicatul american.

Actriţa Julianne Moore, de patru ori nominalizată la premiile Oscar şi recompensată cu două Globuri de Aur, a scris pe Twitter următorul mesaj: “Inima mi-e împietrită de durere din cauza acelor vieţi pierdute şi a atacurilor la adresa libertăţii de exprimare”.

Mark Ruffalo, nominalizat la rândul său la Oscar şi Globul de Aur şi recompensat cu Primetime Emmy, a publicat pe contul său de Twitter mesajul “Je suis Charlie”, urmat de textul următor: “Este o pierdere imensă. Libertatea presei reprezintă cea mai mare armă a noastră împotriva tiraniei”.

Actorii Alyssa Milano, Elijah Wood, Rose McGowan, Ricky Gervais au scris la rândul lor mesaje pe Twitter pentru a transmite câteva gânduri şi mesaje de încurajare familiilor victimelor ucise în atentatul de miercuri.