Hollywoodul, în stare de şoc după moartea lui Philip Seymour Hoffman. Actorul premiat cu Oscar avea 46 de ani

Philip Seymour Hoffman

Actorul american Philip Seymour Hoffman a fost găsit decedat, duminică, în apartamentul său din New York, au declarat reprezentanţi ai poliţiei americane pentru Wall Street Journal, informează variety.com.

Actorul, în vârstă de 46 de ani,  a fost găsit în baia apartamentului său din Pickwick House, Manhattan, în jurul orei 11:15, de către un scenarist, potrivit Wall Street Journal.

Decesul artistului american pare să fi fost cauzat de o supradoză de droguri.

Potrivit site-ului TMZ.com, poliţia a descoperit un ac de seringă înfipt într-un braţ al actorului şi un pliculeţ care pare să fi conţinut heroină. Potrivit The Wall Street Journal, trupul neînsufleţit al actorului american a fost descoperit de către un prieten scenarist, care a telefonat imediat serviciilor de urgenţe. Poliţia americană a deschis o anchetă, informează TMZ.com.

Deşi circumstanţele în care Philip Seymour Hoffman a murit nu sunt deocamdată foarte clare, actorul s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme cauzate de dependenţa de droguri. Actorul nu mai consumase droguri timp de 23 de ani, dar a recidivat în 2012.

În acest sens, în mai 2013, starul s-a internat într-o clinică de dezintoxicare pentru a se trata contra dependenţei de heroină.

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar la categoria “cel mai bun actor” pentru rolul principal din “Capote”, un film dedicat scriitorului Truman Capote. El a mai câștigat un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Actorul american a jucat deja în peste 50 de filme , remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din “Marele Lebowski”, “Talentatul domn Ripley”, “Doi oameni perfecţi”, “Dragonul Roşu”, “Cold Mountain”, “Misiune: Imposibilă III”, “Synecdoche, New York”, “Ziua trădătorilor/ The Ides of March” şi “Moneyball: Arta de a învinge”.

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia “Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Actorul are împreună cu partenera lui de viaţă, Mimi O’Donnell, trei copii – Cooper, Tallulah şi Willa.

C.A.

NICIUN COMENTARIU