32.1 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 16:58

Hollande va lua cina cu Obama, după care se întâlnește cu Putin

spot_img

Pe agenda discuțiilor se vor afla chestiuni internaționale, în special, crizele apărute în mai multe regiuni ale lumii

 hollande si putin

Președintele François Hollande va lua cina, joi seara, cu omologul său american, Barack Obama, într-un restaurant parizian, după care va fi gazda, la Palatul Elysée, a președintelui rus, Vladimir Putin, au informat surse din anturajul liderului francez, citate de AFP.

„În ambele cazuri, este vorba de întâlniri de lucru”, a subliniat Președinția Franței.

François Hollande va lua cina, la ora 19.00, într-un restaurant din Paris cu președintele american, în ajunul ceremoniilor care marchează împlinirea a 70 de ani de la Debarcarea în Normandia.

Hollande și Obama vor aborda, potrivit Palatului Elysée, „chestiuni internaționale, în special, despre crizele apărute în mai multe regiuni ale lumii care îi preocupă pe cei doi președinți, ca Ucraina, dar și Siria, Africa, precum și lupta împotriva terorismului”.

”Bineînțeles, vor avea loc discuții și despre relațiile bilaterale”, a adăugat Președinția Franței.

Cazul băncii BNP-Paribas, amenințată de o foarte gravă sancțiune financiară pentru încălcarea embargoului american împotriva Cubei, Iranului și Sudanului, va fi, de asemenea, abordată. Problema acestei sancțiuni ce s-ar putea ridica la 10 miliarde de dolari, va fi „obligatoriu” pe ordinea de zi, a confirmat marți o sursă diplomatică franceză.

Ulterior, cu începere de la ora 21.00, François Hollande va fi gazda președintelui rus, la Palatul Elysée. În centrul acestei întâlniri se va afla chestiunea ucraineană, precum și relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană.

C.A.