8.2 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 3:23

Hollande: Sancţiunile împotriva Rusiei vor fi cu siguranţă înăsprite la Consiliul European

Președintele francez susține că “nu mai este timp de pierdut”, el evocând riscul ca acest conflict să ducă “la un veritabil război”

hollande

Preşedintele francez Francois Hollande a declarat sâmbătă că sancţiunile împotriva Rusiei “vor fi cu siguranţă înăsprite în această seară”, la Consiliul European de la Bruxelles, potrivit AFP.

Comisia Europeană va trebui să lucreze la ridicarea nivelului lor“, a afirmat Hollande, care s-a exprimat pe tema situaţiei din Ucraina la finalul unei reuniuni de la Palatul Elysee a liderilor social-democraţi din statele UE.

Există în mod incontestabil o agravare a situaţiei (din Ucraina): prezenţa materialelor provenind din Rusia, prezenţa soldaţilor este probabilă, în orice caz separatişti înarmaţi şi ajutaţi de Rusia“, a declarat preşedintele francez.

Potrivit lui Hollande, “există, în faţa acestei agravări a tensiunii, noi decizii de luat”, iar “Europa trebuie să acţioneze”. “Nu mai este timp de pierdut”, a insistat el, evocând riscul ca acest conflict să ducă “la un veritabil război”.

D.M.