15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 1:45

Hollande: Nu există niciun supravieţuitor în accidentul din Mali

spot_img

Toate ipotezele, în special cele referitoare la condiţiile meteorologice, sunt analizate pentru explicarea accidentului

hollande

Preşedintele francez François Hollande a anunţat vineri că nu există “niciun supravieţuitor” în epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit în nordul Mali, şi că una dintre cutiile negre a fost găsită, informează AFP.

“Nu există, din păcate, niciun supravieţuitor”, a declarat şeful statului în cadrul unei scurte alocuţiuni televizate. “O cutie neagră a fost recuperată şi adusă la Gao”, în nordul Mali, de către militari francezi care au securizat zona, a adăugat el, precizând că toate ipotezele, în special cele referitoare la condiţiile meteorologice, sunt analizate pentru explicarea accidentului.

Primii militari francezi care au plecat din Gao în timpul nopţii au ajuns vineri dimineaţa în zona de nord a statului Mali, unde s-a prăbuşit avionul Air Algerie, pentru a securiza locul accidentului, a anunţat Ministerul Apărării.

Circa 100 de militari, la bordul a 30 de vehicule, au părăsit Gao imediat ce epava a fost localizată de o dronă Reaper a armatei franceze.

Avionul Air Algerie, care a decolat din Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger, în noaptea de miercuri spre joi, a dispărut de pe ecranele radar la 50 de minute după decolare. Ulterior, epava avionului a fost găsită în nordul Republicii Mali, în apropiere de granița cu Burkina Faso.

C.A.