33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 19:48
No menu items!

Hidroelectrica nu va plăti către Nuclearelectrica penalităţile de 41 mil. lei

spot_img

Hidroelectrica nu va plăti către Nuclearelectrica penalităţile de 41 mil. lei

Compania Hidroelectrica a informat miercuri că Tribunalul București a respins în data de 17 decembrie 2012 contestația formulată de Nuclearelectrica împotriva deciziei administratorului judiciar Euro Insol de respingere a sumei de 41 milioane lei solicitată de Nuclearelectrica cu titlu de penalități de întârziere.

„Prin declarația inițială de creanță, Nuclearelectrica a solicitat înscrierea la masa credală cu suma de 28,77 milioane lei, reprezentând datorii scadente care au fost acceptate de către Euro Insol și cu penalități de întârziere în cuantum de 41,16 milioane lei, care au fost respinse ca nedatorate de către administratorul judiciar”, se precizează  în comunicat.

Totodată, Tribunalul a respins la aceeaşi dată, alte două contestații ale creditorilor Hidroelectrica împotrivă tabelului preliminar. Una dintre contentațiile respinse este cea  formulată de creditorul Sind Tour Operator SRL, care avea ca obiect înscrierea în Tabelul preliminar cu suma de 17.374 lei.  De asemenea, contestația formulată în comun de mai multe persoane fizice care cereau despăgubiri pentru exproprierile din județul Hunedoara a fost respinsă.

„Euro Insol a acceptat în tabelul preliminar creanțe de 3,5 miliarde lei, a respins creanțe de 1,1 miliarde lei și a admis sub condiția prezentării unor documente contabile justificative creanțe de 800 milioane lei. Acest fapt a generat 74 de contestații din partea creditorilor nemulțumiți de decizia administratorului judiciar”, se mai precizează în comunicatul companiei.

Tribunalul București a judecat 15 contestații, din care 13 au fost respinse și două au fost admise la solicitarea administratorului judiciar, deoarece ulterior întocmirii tabelului preliminar și până la momentul judecării contestațiilor cei doi creditori au prezentat documente din care rezultă existența și întinderea creanței. Valoarea contestațiilor respinse totalizează  45 milioane lei, iar a celor admise 111.846 lei.

C.I.