16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 21:50

Hayat Boumeddiene, cea mai căutată teroristă din lume, se află în Siria

spot_img

Soția atacatorului de la magazinul din Paris nu se afla în Franța în momentul atentatelor

Hayat Boumeddiene 2

Hayat Boumeddiene, partenera autorului luării de ostatici omorât vineri de poliţie la Paris, a intrat în Siria pe 8 ianuarie, prin Turcia, a confirmat luni ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu.

Ea a intrat în Siria pe 8 ianuarie“, a declarat Cavusoglu într-un interviu acordat agenţiei de presă guvernamentale Anatolia.

O sursă turcă din domeniul securităţii a declarat pentru AFP că partenera lui Amedy Coulibaly – unul dintre cei trei jihadişti împuşcat mortal vineri în încheierea luării de ostatici, după ce a executat patru persoane, într-un magazin cu specific evreiesc de la periferia pariziană – a intrat în Turcia pe 2 ianuarie şi că, probabil, de aici a plecat în Siria.

A intrat în Turcia pe 2 ianuarie, venind de la Madrid. Există imagini (în care apare), pe aeroport“, a confirmat şeful diplomaţiei turceşti.

Ea a rămas după aceea împreună cu altă persoană într-un hotel din Kadiköy (un district de pe malul asiatic al Istanbulului). Ulterior a trecut în Siria, pe 8 ianuarie, arată datele ei telefonice“, a adăugat ministrul turc de externe.

Potrivit sursei din domeniul securităţii, contacte sâmbătă de AFP, tânăra avea un bilet dus-întors Madrid.

Cotidianul proguvernamental “Yeni Safak” afirma în ediţia de luni că Hayat Boumeddiene s-a dus, după aceea, în oraşul Sanliurfa (sud-est), situat în apropiere de frontiera siriană. Ziarul adaugă că ea a intrat în Siria prin postul de frontieră Akçakale, unul dintre punctele de trecere frecventate de străini care se alătură unor mişcări jihadiste, precum Stat Islamic (SI), aflate în război cu regimul de la Damasc.

“Yeni Safak” mai afirmă că bărbatul împreună cu care femeia s-a cazat în Turcia a fost identificat de către serviciile turceşti ca fiind Mehdi Sabry Belhoucine, un cetăţean francez în vârstă de 23 de ani.