vineri, 30 octombrie 2020 - 21:29

Hayat Boumeddiene, cea mai căutată teroristă din lume, după atacurile din Paris. FOTO

Cutremur puternic de 6,6 grade Richter, resimțit în Turcia și Grecia. Clădiri întregi s-au dărâmat

Un cutremur puternic, de 6,6 pe scala Richter, a avut loc vineri în largul Insulei Samos, la Marea Egee, şi a fost resimţit până...

Sondaj IMAS: Creștere semnificativă pentru USR-PLUS, scădere pentru PNL. Și PSD este în urcare

Alianța USR Plus înregistrează o creștere de 3 puncte procentuale în sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în octombrie. 20,4% ar fi scorul Alianței...

Cristoiu: Patriarhul Daniel – o nouă victimă a tandemului SRI-CNSAS

Jurnalistul Ion Cristoiu avertizează, pe cristoiublog.ro, că personalităţile incomode pentru regimul Iohannis sunt pedepsite cu ajutorul CNSAS, o nouă armă politică, folosită făţiş, cu...

Efect de bumerang. Mesajul lui Iohannis la 5 ani de Colectiv a stârnit furia fanilor pe Facebook

Pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis a fost luată cu asalt de urmăritori după ce a fost postat un mesaj pentru comemorarea victimelor...

Soția lui Amedy Coulibaly, împușcat în timpul asaltului de la magazin, a reușit să dispară

Hayat Boumeddiene

Soţia lui Amedy Coulibaly, Hayat Boumeddiene, este căutată de autorităţile din lume, după ce au apărut informaţii potrivit cărora aceasta a părăsit teritoriul Franţei şi s-ar afla în Turcia sau Siria.

Mai mmulte imagini cu Hayat Boumeddiene şi Amedy Coulibaly în timp ce pozau cu diferite arme au fost publicate de presa franceză.

Hayat Boumeddiene şi Amedy Coulibaly au locuit într-un apartament situat deasupra unui restaurant indian aproximativ cinci ani, potrivit unui vecin care vrea să-şi păstreze anonimatul, informează CNN.

Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, purta întotdeauna văl islamic integral, iar cei soţi erau adesea văzuţi împreună deplasându-se cu un scuter.

Hayat Boumeddiene era originară din Villiers-sur-Marne, Franţa, şi mai avea şase fraţi. Mama ei a murit când aceasta avea 8 ani, iar ea şi unii dintre fraţi au fost daţi în îngrijirea statului.

Conform Le Parisien, femeia ”s-a căsătorit religios” cu Amedy Coulibaly în 2009. Anul următor, Amedy Coulibaly şi Cherif Kouachi au fost implicaţi în tentativa de eliberare a unui algerian care era închis pentru atentatele de la metrou din 1995.

Coulibaly a făcut închisoare, în timp ce pentru Cherif kouachi nu au existat suficiente probe pentru condamnare.

Mai multe fotografii publicate de presa franceză o arată pe Hayat Boumeddiene în timp ce trage cu arbaleta sau purtând un văl islamic integral, care îi acoperă întregul corp, cu excepţia ochilor.

În imagini femeia apare şi alături de soţul ei, Amedy Coulibaly.

”Se pare că partenera lui Cherif Kouachi a sunat-o de peste 500 de ori pe Hayat Boumeddiene, ceea ce confirmă legătura dintre cupluri”, a declarat procurorul Francois Moulins.

Se pare însă că Hayat Boumeddiene nu se afla pe teritoriul Franţei la momentul comiterii atentatelor.

Hayat Boumeddiene a trecut prin Turcia, însă nu a fost arestată de către autorităţile de la Ankara “în lipsa unor informaţii din partea Parisului”, a declarat o sursă turcă, citată de AFP.

“Ea a intrat în Turcia pe 2 ianuarie (…). Noi credem că ea a fost la Urfa (sud-est) o săptămână mai târziu, însă nu avem dovezi. În prezent, suspecta se află probabil în Siria”, a declarat sursa citată, menţionând că tânăra avea un bilet de avion pentru cursa Madrid-Istanbul.

 Potrivit acestei surse, autorităţile turce nu au arestat-o pe Hayat Boumeddiene, deoarece nu au fost informate de către autorităţile franceze privind “caracterul periculos” al acesteia.

“Nu a avut loc niciun schimb de informaţii care ne-ar fi permis să împiedicăm (intrarea ei în Turcia)”, a adăugat această sursă din domeniul securităţii.

“Dacă am fi avut informaţii la timp, am fi putut să o extrădăm”, a subliniat ea.

Anterior, o sursă din cadrul poliţiei franceze a afirmat că Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, se afla pe teritoriul Turciei începând din 2 ianuarie.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Le Parisien, cea mai căutată femeie din Franţa s-ar afla în prezent în Siria, după ce ar fi călătorit la 2 ianuarie la bordul unui avion pe ruta Madrid-Istanbul, în compania unui bărbat al cărui frate este cunoscut de serviciile franceze de informaţii.

Serviciile de informaţii turce notează că femeia a traversat frontiera turco-siriană joi, 8 ianuarie. Ea avea un bilet retur pe ruta Istanbul-Madrid pentru vineri, 9 ianuarie, dar femeia de 26 de ani nu s-a aflat la bordul acestui avion.

Cotidianul Liberation scrie de asemenea că Hayat Boumeddiene s-ar putea afla în Turcia sau în Siria.

Presa franceză a scris vineri că femeia a participat alături de soţul său la atacul de la magazinul evreiesc din Paris, unde acesta a ucis patru persoane şi a luat ostatici, înainte de a fi neutralizat de forţele de ordine. Presa a scris că Hayat Boumeddiene ar fi reuşit să fugă în cursul asaltului forţelor de ordine asupra magazinului.

Cifrele pandemiei. Măsurile anti-Covid au făcut mai multe victime decât virusul

Concentrarea resurselor financiare și medicale aproape exclusiv pentru combaterea pandemiei de Coronavirus, dar și panica indusă de retorica guvernamentală și de mass-media care a...

Ce ar putea fi de fapt COVID? Scenariu sumbru al medicilor, după ce un ieșean s-a infectat de trei ori

Un ieșean s-a infectat cu Covid-19 a treia oară, iar medicii încep să ia în calcul un scenariu care dă fiori: noul coronavirus ar...

Parisul, paralizat de mii de parizieni care au ieșit din oraș cu mașinile, de frica lockdown. VIDEO

Capitala Franței a fost paralizată joi noaptea de sute de mașini cu care parizienii au ieșit din oraș pentru a nu fi prinși de...

Franța și Germania au intrat în blocaj pentru o lună. Parlamentul spaniol a aprobat urgența sanitară pentru șase luni

Noile măsuri sunt cele mai dure din primăvară și urmează restricțiilor din Spania și Italia, menite să reducă răspândirea virusului și să ușureze tensiunea...

Lider PNL din Timișoara: Am obosit de Iohannis. Urăsc trădătorii

Fostul consilier personal al ex-primarului Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe Facebook un mesaj acid la adrea partidului și al lui Klaus Iohannis.  Directorul Pieţe...