5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:35
No menu items!

HARTA marilor orașe care au intrat în carantină din cauza epidemiei de Covid

spot_img

Carantinarea localităților în care răspândirea coronavirusului este intensă a fost decisă, până în prezent, de autoritățile locale în 6 municipii reședință de județ, conform unei analize g4media.ro. Pentru al șaptelea mare oraș procedurile pentru instituirea acestei măsuri sunt în curs și este de așteptat ca și alte municipii să fie închise, în încercarea de a controla epidemia.

Primul municipiu reședință de județ care a intrat în carantină în al doilea val al pandemiei a fost Zalău, din 4 noiembrie, când rata de infectare era 8,47 la mie.

În 11 noiembrie, a intrat în carantină municipiul Baia Mare, după ce a ajuns la 6,47 cazuri la mia de locuitori.

Slobozia a intrat în carantină în 13 noiembrie, decizia fiind luată după ce a ajuns la rata de 7,53 la mie.

Luni, 16 noiembrie, a fost impusă carantina și pentru municipiul Sibiu, care a depășit rata de infectare de 11 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru municipiul Alba Iulia măsura a fost luată începând din 17 noiembrie, la rata de infectare de peste 9 la mie.

Municipiul Satu Mare, unde rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 7,4 la mia de locuitori, ar urma să intre în carantină, începând de joi, 19 noiembrie. Propunerea în acest sens a fost transmisă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă comandantului acţiunii – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a emite ordinul de carantinare.

Și municipiul Bistrița urmează să intre în carantină. Procedura pentru carantinarea municipiului, ajuns la rata de infectare Covid de 9,83 la mie, a fost declanșată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Inițial, Guvernul a stabilit că autoritățile județene pot decide carantinarea localităților care depășesc rata de infectare Covid de 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. La începutul lunii noiembrie, secretarul de stat Raed Arafat a trimis însă o informare în județe în care preciza că localitățile care depășesc rata de infectare 6 la mie trebuie să intre în carantină. Însă autoritățile județene sunt cele care pot declanșa procedurile pentru instituirea carantinei și, în multe cazuri, întârzie luarea unei hotărâri.