1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:39
No menu items!

Harghita: Zăpadă de 30 de centimetri în stațiunea Băile Harghita. În județ se circulă normal

spot_img

circulatie-zapada

În stațiunea Băile Harghita ninge viscolit de aproximativ 24 de ore, stratul de zăpadă depășind luni 30 de centimetri, iar în unele locuri ajungând chiar la 60 de centimetri.

Drumul de acces către stațiune este curățat de zăpadă, excepție făcând porțiunea de la intrarea în Băile Harghita, ce este acoperită de gheață, motiv pentru care se recomandă folosirea cauciucurilor de iarnă.

Revenirea iernii a fost primită cu bucurie de zeci de schiori de la cluburile sportive din țară care participă, în aceste zile, la concursuri de biatlon. La Băile Harghita vântul continuă să bată cu putere, spulberând zăpada.

Șeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că pe drumurile naționale din județ se circulă normal, după ce drumarii au intervenit toată noaptea de duminică spre luni cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Singurele tronsoane unde carosabilul mai este acoperit de zăpadă umedă sunt DN 13B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, și DN 12C, în zona Lacu Roșu.

Vântul puternic și căderile de zăpadă au lăsat fără curent electric și mai multe localități din Harghita, dar acestea au fost reconectate la rețea în cursul zilei de luni, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Alina Ciubotariu.

Lucian Mera