4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 21:18
No menu items!

Harghita: Trafic rutier şi feroviar blocat după ce un tren a lovit o autoutilitară și a deraiat

spot_img

cale-ferata

Traficul rutier pe DN 13 A şi cel feroviar au fost blocate, miercuri, la limita judeţelor Mureş şi Harghita, după ce un tren Regio a lovit o autoutilitară şi apoi a deraiat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că accidentul s-a produs în jurul orei 7.30, când şoferul unei autoutilitare a forţat trecerea la nivel cu calea ferată de pe DN 13 A, la ieşirea din Praid către Sovata, fără să se asigure, iar maşina a fost lovită de un tren. În urma impactului, autoutiliatra a intrat sub tren, iar şoferul a rămas încarcerat, pentru scoaterea lui intervenind un echipaj de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita. O ambulanţă SMURD din Sovata l-a preluat apoi pe bărbat şi l-a transportat la spital, la Târgu Mureş.

La rândul ei, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că trenul Regio implicat în accident, care circula pe ruta Târnăveni-Praid, a deraiat, circulaţia feroviată între Praid şi Sovata fiind blocată. De asemenea, a fost blocat şi traficul rutier pe DN13 A, şoferii având la dispoziţie rutele ocolitoare DN13C Bisericani – Vânători, DN13 Vânători – Sighişoara – Bălăuşeri.

Reprezentantul ISU a precizat că trenul, care era format din două vagoane şi în care se aflau zece călători, a fost repus pe şine, în jurul orei 9.15, cu ajutorul unei macarale. Potrivit Alinei Ciobotariu, nicio persoană din tren nu a fost rănită.

R.D.