3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:16
No menu items!

Harghita: Peste 600 de locuințe fără electricitate din cauza viscolului

spot_img

retea_electrica

Peste 600 de consumatori din trei localităţi din județul Harghita au rămas fără energie electrică, luni, după ce reţelele de alimentare au fost deteriorate de ninsori şi de vântul puternic, în timp ce în staţiunea Harghita-Băi stratul de zăpadă ajunge până la 30 de centimetri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că localităţile Şicasău, Vărşag şi Liban sunt parţial nealimentate cu energie electrică, după ce cablurile reţelei de alimentare au fost rupte din cauza vântului puternic şi a zăpezii.

La rândul său, directorul Electrica Miercurea Ciuc, Kovacs Arthur, a precizat că în Harghita au fost avariate, în cursul nopţii de duminică spre luni, două linii de medie tensiune şi au fost deteriorate 16 posturi de transformare în localităţile Şicasău, Vărşag şi Liban.

“637 de consumatori nu sunt alimentaţi cu energie electrică în cele trei localităţi”, a spus Kovacs Artur, citat de MEDIAFAX. El a adăugat că zece echipe de electricieni se află pe teren şi intervin pentru remedierea avariilor.

În staţiunea Harghita-Băi, vântul are intensificări până la 80 de kilometri pe oră şi spulberă zăpada, stratul proaspăt depus având o grosime de 30 de centimetri, iar în zone viscolite – 50-60 de centimetri. Drumul de acces în staţiune este curăţat, dar îngheţat şi poliţiştii recomandă folosirea anvelopelor de iarnă şi a lanţurilor antiderapante.

R.D.