4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 20:50
No menu items!

Harghita: Patru incendii la case de vacanţă şi de locuit, în noaptea de Revelion

spot_img

pompieri_incendiu

Patru incendii au izbucnit, în noaptea de Revelion, la trei case de vacanţă şi la una de locuit din judeţul Harghita, din cauza surselor de încălzire amplasate necorespunzător, pagubele provocate de flăcări depăşind 120.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, cel mai mare incendiu a izbucnit la o casă de vacanţă în cartierul Szecseny, din Miercurea Ciuc, la intervenţie deplasându-se două echipaje de pompieri, cu două autospeciale.

În incendiu au ars acoperişul imobilului, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, două camere de la mansarda clădirii şi mobilierul, pagubele fiind estimate la aproximativ 100.000 de lei. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un şemineu amplasat prea aproape de materialele inflamabile.

În localitatea Satu Mare, în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc, o altă casă de vacanţă a fost cuprinsă de flăcări, din cauza şemineului. Flăcările au mistuit tavanul pe o surpafaţă de şase metri pătraţi şi au deteriorat parchetul, tencuiala şi zugrăveala din două camere, precum şi holul cabanei.

Pagubele provocate de incendiu se ridică la aproximativ 15.000 de lei.

Acoperişul unei case de vacanţă din comuna Ciumani a luat foc de la coşul de fum al construcţiei, amplasat necorespunzător, flăcările extinzându-se şi la un dormitor. Acoperişul a ars pe o întindere de cinci metri pătraţi, iar dormitorul pe o suprafaţă de nouă metri pătraţi, pagubele fiind evaluate la aproximativ patru mii de lei.

Pompierii au mai intervenit la stingerea unui incendiu care se manifesta la nivelul tavanului unei case de locuit din cartierul Jigodin, în municipiul Miercurea Ciuc, cauzat de un şemineu. Intervenţia rapidă a militarilor a localizat suprafaţa plafonului incendiat la opt metri pătraţi, iar pagubele la valoarea de 1.500 de lei.

La niciuna dintre intervenţii nu a fost necesară evacuarea persoanelor care îşi petreceau noaptea de Revelion în imobilele care au fost afectate de incendii, acestea părăsind clădirile înainte de sosirea echipajelor de pompieri, fără să existe victime rănite sau intoxicate cu fum.

La o primă estimare a pompierilor, cele patru incendii izbucnite în Harghita în noaptea de Revelion au produs pagube de aproximativ 120.500 de lei.

Lucian Mera