16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:07
No menu items!

Haralambie Dumitru este noul adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră

spot_img

Haralambie Dumitru este noul adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

Comisarul şef de poliţie Haralambie Dumitru a fost numit în funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră, urmând să se ocupe de supravegherea şi controlul trecerii frontierei.

Haralambie Dumitru a ocupat funcţia prin examen şi a preluat atribuţiile din 22 martie, fiind numit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) remis luni.
„Noul adjunct, care a ocupat funcţia prin examen, va avea ca principală atribuţie managementul activităţilor specifice ale Poliţiei de Frontieră pe linia supravegherii şi controlului trecerii frontierei”, a precizat sursa citată.

Comisarul şef de poliţie Haralambie Dumitru a ocupat mai multe funcţii de conducere în Poliţia de Frontieră, fiind şeful Punctului de Poliţie de Frontieră „Henri Coandă” Bucureşti şi director al Direcţiei Management Puncte ale Poliţiei de Frontieră Aeroportuare, iar din 2009 şi până în prezent a condus Direcţia de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei din IGPF.

Haralambie Dumitru este licenţiat în ştiinţe juridice la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, absolvent al mai multor cursuri postuniversitare – Drept Internaţional Public la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, Managementul Poliţiei şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne la Academia de Poliţie, doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, titlu obţinut în cadrul IOSUD Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

R.D.