21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 11:15
No menu items!

Haosul din Educație continuă. Sute de mii de copii, fără internet. Autoritățile promit în doi ani

spot_img

Sute de mii de copii nu au acces la internet în comunitățile în care trăiesc. Asta în condițiile în care aceștia studiază online.

“Aproximativ 400.000 de elevi din 3 milioane de elevi nu au acces la internet acasă. E vorba de comunitățile în care nu există conexiune de internet acasă”, a declarat subsecretarul de stat din Ministerul Educație Jean Badea, în conferința de lansare a strategiei de digitalizare a educației.

“Unii dintre acești 400.000 au un telefon, dar nu beneficiază de internet. Sper că în doi ani vom avea internet în toate comunitățile“, a continuat Badea.

Oficialul a vorbit despre implementarea unor vouchere pentru internet. “Există la acest moment în implementare la Ministerul Comunicațiilor serviciul universal, serviciu de poștă astfel încât fiecare cetățean din țara asta să poata trimite. Discuțiile avute cu ANCOM este (sic!) ca acest serviciu să se extindă și pe partea de internet și pentru comunitățile defavorizate să se poată, printr-un program social, acorda vouchere pentru internet, adică un voucher în valoarea abonamentului la internet. Dacă un elev nu își permite abonamentul la internet, statul să îi dea un voucher”, a precizat Badea.