16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:12
No menu items!

Haos la circumscripțiile financiare. Guvernul devansează termenul de plată a taxelor şi impozitelor

spot_img

Zilele următoare va fi mare aglomerație la circumscripțiile financiare din țară. Guvernul devansează termenul de plată a taxelor şi impozitelor scadente pe 25 decembrie, deoarece ziua de Crăciun este nelucrătoare. Din această cauză, firmele şi populaţia vor fi obligate să depună declaraţiile de impunere şi să realizeze plăţile până pe data de 21 decembrie.

Toţi contribuabilii trebuie să depună declaraţiile şi să facă plăţile scadente de obicei în data de 25 a lunii, până în ziua de 21 decembrie 2012. Conform Codului Muncii, zilele libere din luna decembrie 2012 sunt 1 Decembrie (sâmbătă, Ziua Naţională), 25 şi 26 decembrie (marţi şi miercuri, prima şi a doua zi de Crăciun).

Situaţia nu diferă cu mult faţă de alţi ani, când 27 decembrie era ultima zi de plată până la care contribuabilii achitau obligaţiile scadente pe 25 decembrie. Singura diferenţă faţă de 2011, de exemplu, este că impozitele vor fi încasate în doar două zile, 27 şi 28 decembrie, pe când anul trecut au fost patru zile lucrătoare 27-30 decembrie.

Amânarea unor plăţi pentru luna ianuarie ar putea să pună în pericol ţinta de deficit bugetar pentru acest an, de 2,4% din PIB, cu tot cu PNDI (Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii).

D.M.