1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:48
No menu items!

HAOS în SUA! Guvernator: „Sunt implicate cartelurile de droguri!”

spot_img

Guvernatorul statului Minnesota sugerează că supremaciștii albi și cartelurile de droguri au un rol important în haosul răspândit pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii.  Un număr inestimat de americani au demonstrat vineri seara,  inclusiv în faţa Casei Albe, pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit din cauza modului în care a fost tratat de poliţie. Moartea acestuia, luni, în Minneapolis, în timpul unei arestări violente, a reînviat sensibilităţile rasiale în SUA, iar protestele au împânzit America.

Purtând pancarte pe care puteau fi citite sloganuri precum “Stop Killing Us” (Nu ne mai ucideţi) şi “Black Lives Counts” (Vieţile negrilor contează), protestatarii au cerut să se facă “dreptate pentru George Floyd” în faţa reşedinţei preşedintelui Donald Trump. 

Înregistrări video, devenite virale, au fost făcute de trecători care au asistat luni la scena în care un poliţist alb din oraşul Minneapolis îl trânteşte pe George Floyd apăsând cu genunchiul pe gâtul acestuia timp de câteva minute, în timp ce victima îi spune că nu mai poate respira.

De la difuzarea acestor înregistrări video demonstraţii ce s-au transformat în revolte au avut loc în Minneapolis, în special în apropierea secţiei de poliţie unde lucrează cei patru poliţişti implicaţi în incident, dar şi în alte oraşe din SUA. Până vineri, protestele s-au extins în multe oraşe americane, de la Detroit şi Atlanta până la New York, Houston şi Washington.

Poliţistul implicat în moartea lui George Floyd a fost arestat şi acuzat vineri de omor, o măsură “tardivă” şi insuficientă, conform familiei victimei.”Vrem inculpare pentru omor voluntar cu premeditare. Şi vrem să îi vedem arestaţi pe ceilalţi poliţişti” (implicaţi), conform unui comunicat dat publicităţii de familia lui George Floyd. AGER

Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a spus că este la curent cu informații care arată că bande de supremaciști albi profită de anarhia care se desfășoară în Minneapolis pentru a crea și mai mult haos.

Comentariul a apărut în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă dimineață, în care Walz, primarul Minneapolis, Jacob Frey, și membrii structurilor de aplicare a legii și-au prezentat planurile pentru restabilirea ordinii.

Când a fost întrebat de un reporter dacă Walz era la curent cu zvonurile potrivit cărora supremaciștii albi s-au alăturat la o parte din jafurile, el a spus pe baza „suspiciunilor mele și a ceea ce am văzut în acest sens, da”.

„E mai rău decât atât”, a adăugat el. “Cartelurile, care se întreabă dacă a existat o pauză în transporturile drogurilor, încearcă să profite de haos. De aceea această situație este gestionată la nivel federal.”

Walz a adăugat că lucrează strâns cu guvernul federal pentru a strânge informații despre cine participă la distrugere și dacă aparțin unor grupuri organizate.