30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 20:25
No menu items!

Hannes Swoboda: Voi transmite Franţei că Europa trebuie să sprijine aderarea României la Schengen

spot_img

Hannes-Swoboda

Liderul socialiştilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a respins legătura dintre problema romilor şi aderarea României la Schengen şi a declarat că va merge în curând în Franţa pentru a transmite Parisului că Europa trebuie să sprijine Bucureştiul în încercarea de a deveni membru al acestui spaţiu.

Swoboda a precizat, la RFI, că Executivul de la Bruxelles consideră că România este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen, iar statele membre nu au de ce să pună la îndoială acest fapt. „Nu ţine de state individuale să pună asta la îndoială. E foarte nefericit să faci legătura între problemele romilor şi problemele României în general”, a spus Hannes Swoboda.

Totodată, el a criticat declaraţiile critice din Franţa la adresa României. „Ar fi bine pentru un ministru francez să apară mai puţin în public şi să ţină mai puţine discursuri şi să ajute România să obţină mai mulţi bani şi mai multe soluţii practice pentru integrare. Problema romilor nu trebuie folosită pentru a bloca intrarea României în spaţiul Schengen”, a punctat liderul socialiştilor din Parlamentul European.

Europarlamentarul austriac a precizat că va merge în săptămânile ce urmează în Franţa pentru a pleda pentru sprijinirea României în procesul de aderare la Schengen. Noi suntem pentru aderarea României la spaţiul Schengen(…). Eu voi merge în Franţa în săptămânile următoare şi vom spune foarte clar că Europa trebuie să sprijine aderarea României la Schengen şi că trebuie găsită o soluţie europeană, în cooperare cu autorităţile franceze şi române, cu ajutorul fondurilor europene, să se facă mai mult pentru integrarea romilor”, a subliniat Hannes Swoboda.

Politicienii francezi au avut în ultimul timp o serie de declaraţii critice privind problema romilor şi aderarea României la Schengen.

R.D.