11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:14

Handbal: Româncele s-au calificat pe locul I în grupă şi merg la Olimpiada de la Rio

spot_img

Finala grupei, România – Muntenegru s-a terminat la egalitate la turneul preolimpic, scor 23-23 cu Muntenegru, duminică, la Aarhus. Cele două naționale s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, România terminând grupa pe locul întâi datorită golaverajului. 

Scorul la pauză a fost 15-11 pentru România. În debutul reprizei secunde, handbalistele pregătite de Tomas Ryde au avut un avantaj de 6 goluri, dar au jucat foarte slab pe final de meci şi nu au dat gol timp de aproape 10 minute. Mai mult, România a fost egalată pe final, la 22, în condiţiile în care Muntenegru era în dublă inferioritate. Patricia Vizitiu a punctat pentru 23-22 în ultimul minut, dar Muntenegru a egalat din 7 metri şi a stabilit scorul final, 23-23.

În urma acestui rezultat, România a câştigat turneul preolimpic de la Aarhus şi s-a calificat alături de adversara de duminică, Muntenegru.

Partida a avut un aer de meci amical, având în vedere că ambele naţionale erau deja calificate la Jocurile Olimpice şi ambele au în componenţă foarte multe jucătoare care sunt implicate cu echipele de club şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.