1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 0:08
No menu items!

Hamdam – un Tinder lansat de iranieni, pentru căsătorii durabile

spot_img

Iranul a prezentat  aplicația de întâlniri denumită Hamdam,  destinată să faciliteze “căsătoria durabilă și informată”, pentru tinerii musulmani. Aplicația este controlată de stat.

Hamdam – care înseamnă “companion” în limba farsi, permite utilizatorilor să-și “caute soțul sau soția”, a transmis, luni, televiziunea de stat.

Este singura platformă de acest fel reglementată de stat, potrivit șefului poliției din spațiul cibernetic, colonelul Ali Mohammad Rajabi. Deși aplicațiile de întâlniri sunt populare în Iran, Rajabi a spus că toate celelalte platforme, pe lângă Hamdam, sunt ilegale.

Dezvoltat de Institutul Cultural Tebyan, parte a Organizației pentru Propagandă Islamică a Iranului, pagina de internet Hamdam folosește “inteligența artificială” pentru a găsi perechi “doar pentru burlaci care caută căsătorii permanente și un singur soț”.

Potrivit site-ului Hamdam, utilizatorii trebuie să-și verifice identitatea și să parcurgă “un test psihologic” înainte de folosire.

Când o potrivire este făcută, aplicația “introduce familiile împreună cu prezența consultanțiilor de serviciu”, care vor “acompania” cuplul timp de patru ani după căsătorie.

Înregistrarea în aplicație este gratuită, deoarece Hamdam are “un model independent de venituri”, arată pagina de internet, fără a da explicații suplimentare.