7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 5:11

Hackerii au sustras rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, în Franța

spot_img

Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus au fost furate într-un atac informatic, care a vizat serviciul de sănătate publică din regiunea pariziană, au indicat oficiali citaţi, joi, de agenţia de presă dpa.

Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP, unul din cele mai mari din lume, a anunţat depunerea unei plângeri penale la procuratura publică, în urma furtului.

Atacul a afectat un spaţiu de stocare a datelor de laborator în vederea transferării lor către companii de asigurări şi autorităţile sanitare pentru urmărirea contactelor.

Datele sustrase aparţin unor persoane din regiunea pariziană, care s-au testat de coronavirus în cursul verii şi cuprind nume, numere de asigurări de sănătate şi evident rezultatul testelor.

Ancheta preliminară a descoperit o vulnerabilitate în sistemul de stocare a datelor, dar cercetările privind originea şi împrejurările atacului informatic continuă.

Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectaţi de acţiunea hackerilor, precizând că victimele vor fi informate individual.

                                                                                                                    Adina Silav