29.4 C
București
luni, 2 august 2021 - 23:57

Hackerii au publicat datele a 32.000.000 de utilizatori ai unui site de întâlniri extraconjugale

spot_img

Datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison, victimă a unui act masiv de piraterie informatică, au fost postate online

Revista Wired, citată de AFP, informează că datele furate conțin sumele plătite de clienți, adrese de e-mail, dar și numere de telefon ale utilizatorilor site-ului descris de Wired ca fața ascunsă a internetului (‘dark web’). Site-ul a suferit un atac informatic în luna iulie, când s-a anunțat că un grup autointitulat ‘The Impact Team’ a furat datele unui număr mare de utilizatori. Hackerii au amenințat că publică dosarele clienților, fotografiile cu nuduri și convorbirile pe care le-au avut clienții, dacă nu se închide site-ul.

Site-ul Ashely Madison, al cărui slogan este ‘Life is shirt. Have an affair’ și care numără peste 37 de milioane de utilizatori, este specializat în întâlniri extraconjugale. Pe site-ul creat în 2001 sunt înscrise persoane din 46 de țări. Revista Wired mai subliniază că circa 15.000 de abonați ai site-ului de întâlniri extraconjugale au dat adrese de e-mail ale unor membri ai guvernului și ai armatei.