22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:31
No menu items!

Hackerii Anonymus au declarat război cibernetic Rusiei, ca răspuns la atacurile din Ucraina

spot_img

Grupul Anonymus a declarat război cibernetic Rusiei, după atacurile din Ucraina. Hackerii au scris pe rețelele de socializare că ei sunt cei care au atacat cibernetic televiziunea rusă de stat Russia Today.

„Nu trebuie să ne mulțumiți. Facem doar ceea ce credem că este corect pentru că dacă nimeni nu se ridică împotriva opresiunii, cine o va face? Toată lumea ar trebui să stea în picioare în acest moment. Suntem în 2022, nu în 1922.”, au transmis membrii Anonymus pe contul oficial de Twitter.

Guvernul Ucrainei a solicitat hackerilor ajutor pentru protejarea infrastructurii critice și pentru a efectua misiuni de spionaj cibernetic împotriva trupelor rusești, potrivit a două persoane implicate în proiect, citate de Reuters.

„Comunitatea cibernetică ucraineană! Este timpul să vă implicați în apărarea cibernetică a țării noastre”, se arăta într-o postare în care se cerea hackerilor și experților în securitate cibernetică să trimită o cerere prin Google docs, cu specificații privind specialitățile lor, cum ar fi dezvoltarea de malware, și referințele profesionale.

M. Nedelcu