3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:30
No menu items!

Gyorgy Frunda: Cred că majoritatea maghiarilor nu vor merge la vot în turul II

spot_img

Consilierul premierului pe probleme juridice şi minorităţi i-a îndemnat pe alegătorii maghiari care cred în el să-l voteze pe Victor Ponta

Frunda Gyorgy

Consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice şi minorităţi, Gyorgy Frunda (UDMR), a afirmat că majoritatea maghiarilor nu vor merge la vot în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar voturile care vor fi totuşi exprimate de aceştia se vor împărţi între Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

György Frunda a declarat pentru MEDIAFAX, că ar fi fost “mult mai optim” ca UDMR să aibă “o poziţie fermă: votează-l pe X sau Y”, însă, pe de altă parte, alianţa UNPR cu PRM pentru a-l susţine pe Victor Ponta “a schimbat datele problemei”.

Dacă n-ar fi existat această alianţă, UDMR ar fi mers cu Ponta. Dacă citiţi comunicatul nostru, spune la un moment dat că Uniunea, în niciun caz, nu îl susţine pe Iohannis. Cred că ar fi fost mult mai optim ca UDMR să aibă o poziţie fermă: votează-l pe X sau Y.

György Frunda, UDMR

Întrebat cum crede că vor vota maghiarii în turul II al alegerilor prezidenţiale, în actuala situaţie, Frunda a apreciat că majoritatea maghiarilor nu vor merge la vot, iar voturile care vor fi totuşi exprimate de aceştia se vor împărţi între Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Cred că majoritatea nu vor merge la vot. Dacă nu s-au dus în primul tur, când n-a existat o astfel de situaţie, existau un candidat al UDMR şi unul al PPMT, iar participarea maghiarilor a fost sub media românilor, cred că în turul II lipsa la vot va fi şi mai mare, iar voturile exprimate vor fi partajate între Ponta şi Iohannis. Eu îi îndemn pe cei care cred în mine să-l voteze pe Victor Ponta.

György Frunda, UDMR