2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:26
No menu items!

Guvernul vrea să schimbe legea privind dezinfectanții. Pedepse mai aspre pentru date false

spot_img

Guvernul ar putea adopta în ședința de miercuri un proiect de hotărâre privind înăsprirea pedepselor aplicabile în cazul declarațiilor de date false și al nerespectării conținutului substanțelor active de către deținătorii autorizației de punere pe piață a biocidelor.

Executivul a precizat, într-un comunicat de presă, că hotărârea de guvern modifică legislația referitoare la stabilirea cadrului instituțional și a unor măsuri de punerea în aplicare a reglementărilor europene care vizează punerea la dispoziție pe piață și utilizarea produselor biocide.

Tot în ședința de miercuri Executivul ar putea adopta un proiect de ordonanță de urgență pentru completarea legii privind organizarea și desfășurarea referendumului. Surse oficiale citate de Agerpres au precizat că modificarea va permite organizarea unor referendumuri locale concomitent cu alegerile locale din iunie.

Tot miercuri, Executivul are pe ordinea de zi un proiect de ordonanță de urgență privind aplicarea, în perioada 2013-2018, a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

În ședința săptămânală se va discuta, de asemenea, un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, dar și o altă ordonanță de urgență referitoare la aprobarea schemelor de plăți în agricultură în perioada 2015-2020, pentru modificarea legii privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, precum și pentru înființarea funcției de atașat agricol.

Executivul ar putea aproba și regulamentul de organizare și funcționare a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, dar și un proiect de hotărâre privind declararea zonei naturale ”Acumulare Văcărești” parc natural și instituirea regimului de arie naturală protejată.

R.D.