9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:08

Guvernul vrea să scoată mierea din grădiniţe şi şcoli ca să facă economii

spot_img

Potrivit legii preşcolarii din grădiniţele de stat şi confesionale, precum şi pentru elevii claselor I-IV primesc gratuit, pe lângă lapte și corn, miere de albine, în limita unei cantităţi de 60 g/copil/săptămână

lapte

Dreptul preşcolarilor şi elevilor din clasele I -IV din învăţământul de stat şi confesional de a primi miere de albine ca supliment nutritiv va fi suspendat de Guvern în 2015, cu argumentul necesităţii unor economii la buget. Așa se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de MEDIAFAX.

În anul 2015 se suspendă aplicarea prevederilor Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.

proiect de OUG

Legea 509/2006 stabileşte că pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi pentru elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional este acordată gratuit miere de albine, în limita unei cantităţi de 60 g/copil/săptămână. Cantitatea de 60 g miere de albine/copil/săptămână poate fi distribuită, în funcţie de modul de ambalare, de două sau de trei ori pe săptămână.

În 2006, a fost decis că mierea va fi acordată începând cu anul şcolar 2007-2008, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, din capitolul special prevăzut în buget.

În 2008, Guvernul a stabilit că toate cheltuielile aferente vor fi suportate din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, judeţelor şi municipiului Bucureşti, după caz, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, alocate cu această destinaţie.